چاپ افست

چاپ افست یکی از قدیمی ترین فرآیندهای چاپی می باشد که با روش چاپ منحصر به فرد خود باعث شده است که خیلی از شرکت ها، کارخانه ها، مدیران مشاغل مختلف و غیره معرفی محصولات خود را با این روش به چاپ برسانند . زیرا که هم سرعت بالائی دارد، هم از لحاظ قیمت مناسب و هم دقت چاپ فوق العاده ای دارد .

دستگاه چاپ افست

فرایند چاپ افست

فرآیند چاپ افست به این شکل می باشد که عکس را بر سطح لاستیکی یک استوانه گردان بر می گرداندو بعد آن را با فشار استوانه دیگر روی کاغذ چاپ می کند. در این فرآیند آن چیزی که می خواهد چاپ شود ابتدا باید بر روی صفحه فلزی به نام زینک منتقل شود ، اصطلاحا این فرآیند تبدیل طرح به فیلم را لیتوگرافی می گویند .

چاپ افست تقابل بین آب و مرکب است که بر روی سطح پلیت که از جنس آلومینیوم می باشد صورت می پذیرد . سطح پلیت آلومینیومی که زینک گفته می شود را با نور ماورای بنفش یا لیزر نوردهی می کنند تا تصویری که قرار است چاپ شود روی آن ایجاد گردد و پس از آن توسط محلول قلیایی شست و شو می دهند تا ماده پلیمری در نقاط نور خورده از زینک برداشته شود. بدین طریق ۲ ناحیه روی سطح زینک ایجاد می شود ( نواحی آب دوست، نواحی چربی دوست) قسمت چربی دوست زینک جاذب مرکب و قسمت آب دوست جاذب رطوبت می شود .

ماشین های چاپ افست

ماشین های چاپ افست اندازه های مختلفی دارند :

  • ۲۵*۳۵
  • ۳۵*۵۰
  • ۵۰*۷۰
  • ۱۰۰*۱۴۰

هر کدام از این اندازه ها با دستگاه مربوط به خودش چاپ می شود که اصطلاحا نیم ورقی ، یک ورقی، دو ورقی و چهار ورقی گفته می شود .

رنگ در چاپ افست

سیستم رنگی در چاپ افست CMYK  می باشد و این رنگ ها به صورت جداگانه در برج های رنگی بر روی دستگاه وجود دارد که هر کدام مجزا روی کاغذ چاپ می شود .

از مزایای چاپ افست می توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • سفارشات تیراژ بالا را می تواند به صورت موثر چاپ کند .
  • هر چه تعداد تیراژ بالا باشد، قیمت هر قطعه ارزان تر می شود .
  • از جوهرهای سفارشی خاص می توان برای چاپ استفاده کرد، مثل رنگ های فلزی و پنتون
  • ارائه بالاترین کیفیت ممکن چاپی با جزئیات بیشتر و ماندگاری رنگ .

معمولا شرکت ها برای معرفی محصولات و برند خود نیاز به چاپ کاتالوگ، بروشور، کارت ویزیت، سربرگ، تراکت، کتاب، تقویم، جزوه های آموزشی و غیره دارند که با چاپ افست با کیفیت و سرعت بالا قابل اجرا و تولید است .